Acem pilavı tarifi ( Azerbaycan) | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Acem pilavı tarifi ( Azerbaycan)

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg


Acem pilavı, et, havuç ve kuru yemişlerle lezzetlenen nefis bir tarif. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değer. Dilerseniz pilavınızı hazırlarken et veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, acem pilavı tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
  • pisirme-teknikleri.png

    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı çiğ badem
  • Yarım su bardağı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Acem pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri sıcak suya koyup bekletin ve süzün.

Diğer taraftan da etleri tencereye alıp kavurun.

Etler hafif renk alınca üzerine az miktarda geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Etler pişince tereyağı ve tuzu da ilave edip güzelce kavurun.

Soğanı ince ince doğrayın ve havucu da rendeleyin. Daha sonra ayrı bir tencerede zeytinyağında kavurun.
Ardından pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ilave edin.

Pirinçler suyunu çekince demlenmeye bırakın.

Pilav dinlendikten sonra servis tabağına alın ve üzerine de eti ekleyin.

Pilavınızı yağda kavrulmuş badem ve fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt