Ayva reçeli tarifi | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Ayva reçeli tarifi

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg

Kahvaltıların vazgeçilmezi reçeller, birbirinden güzel meyveleri mevsiminden sonra da sofralarımıza taşıma imkanı sunuyor. Ayva reçeli de bunlardan biri. Çekirdeğinden gelen kırmızı rengi ve kendine has aromasıyla favoriniz olacak. Peki ayva reçeli nasıl yapılır? İşte ayva reçelinin yapımı... Şimdiden afiyet olsun...​

  • pisirme-teknikleri.png
    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler​

  • 1,5 kilogram ayva
  • 4 su bardağı su
  • 1 kg ve 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 7-8 adet tane karanfil

Ayva reçeli tarifi Nasıl yapılır?​

Öncelikle ayvaları güzelce yıkayın.
Çekirdekleri çıkartılır ve kaynatırken içine eklemek üzere bir kenara bırakın.
Ayvalar arzu ettiğiniz biçimde doğrayın.
Üzerine yarısı kadar su ilave edin ve kaynatın.
Ayırdığınız çekirdekleri de tencereye bırakın.
Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
Yavaş yavaş kırmızı rengini alınca ocaktan alıp dinlendirin.
Eğer konserve yapmak istiyorsanız sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapayın ve hava almamasına dikkat edin.
Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt