Boşnak turşusu soka | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Boşnak turşusu soka

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg


Boşnak turşusu olarak da bilinen soka tarifi, farklı malzemeleri ve yapım aşamalarıyla dikkat çekiyor. Sütle ve kaymakla hazırlanan soka, "Akça katık", "katık" ve "Hatça katığı" olarak da biliniyor. Soka turşusunu akşam yemeklerinde meze olarak kullanabileceğiniz gibi, kahvaltılarınızda da yer verebilirsiniz. Peki, soka Boşnak turşusu nasıl yapılır? İşte soka tarifi detayları...


SOKA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 kilogram soka biberi
  • 1 litre keçi sütü
  • 1/2 mililitre süt kaymağı
  • 750 gram beyaz peynir
  • Tuz

SOKA BOŞNAK TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Biberlerin baş kısmını kesip çekirdeklerini ve iç kısmını temizleyin. Güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Biberlerin iç kısmını tuzlayın ve bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp bir gün bekletin.

Sütü tencereye alıp içine tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.

Tuz, yumuşayan biberlerin iç kısmında su birikmesine sebep olacaktır. Bu suyu boşaltıp biberleri hazır hale getirin. Derin bir kaseye peyniri ve kaymağı alın.

Üzerine 1 su bardağı ılık sütü ekleyin ve çatalla güzelce ezin. Dilerseniz blender'da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun ve fazla sıkıştırmadan kavanoza yerleştirin.

Artan harcı da aralara serpiştirin ve eksik kalan yere de kalan sütü ilave edin. Kavanozu bir bezle sarıp bir gün bekletin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt