Çilek reçeli tarifi | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Çilek reçeli tarifi

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg


Çilek, en sevilen yaz meyvelerinden biri. Mis gibi kokusu ve canlı rengiyle hepimizin favorisi. Çilek reçeli de bu güzel meyveyi kış aylarına taşıyabileceğimiz harika bir lezzet. Kahvaltı sofralarında sıcacık ekmekle veya pankek üzerinde tadına doyum olmuyor. Ayrıca pasta veya farklı tatlıları da bambaşka bir boyuta taşıyor. Peki evde mis kokulu çilek reçeli nasıl yapılır? İşte nefis ve kıvamında çilek reçeli tarifi...​

  • pisirme-teknikleri.png
    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler​

  • 1 kilogram çilek
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu

Çilek reçeli tarifi Nasıl yapılır?​

Bir gece önceden çilekleri güzel yıkayın.
Sap ve yapraklı kısımlarını da ayırın. Bu sırada çileklerin ezilmemesine dikkat edin.
Daha sonra çilekleri derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde sabaha kadar bekletin.
Ardından tencereyi ocağa alın ve orta ateşte ara ara karıştırara kaynatın.
Üzerinde oluşan köpükleri de tahta kaşık ile temizleyin.
Reçeliniz kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar daha pişirin.
Ocaktan almadan 10 dakika kadar önce limon suyunu ilave edin.
Eğer kıvamı istediğiniz gibi yoğun olmazsa bir süre daha kaynatabilirsiniz.
Çilek reçeliniz koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurup ağzını güzelce kapatın.
Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt