Divriği pilavı tarifi | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Divriği pilavı tarifi

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg

Divriği pilavı, Sivas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Tel kadayıf ile hazırlanan Divriği pilavı, sofranızı şölene dönüştürecek. İç pilava benzeyen bu tarif, özel günlerin de vazgeçilmezi. Yanında salata ve sebze yemekleri ile nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Peki Divriği pilavı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için Divriği pilavı tarifi ve malzemeleri...​

  • pisirme-teknikleri.png
    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler​

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet küp şeker (Tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı tarçın (Tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2/3 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
Dışı için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram kadayıf

Divriği pilavı tarifi Nasıl yapılır?​

Etleri kavurun. Etler pişince karabiber ve tuzu ekleyin.
Pilav için farklı bir tencerede yağı ısıtın ve bademleri ilave edip kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alıp kavurun.
Üzerine baharatları, şeker ve tuz ekleyin. Birkaç dakika sıcak suda bekletilmiş kuş üzümünü de tencereye alın.
En son nuhutu ilave edin ve pirincin üzerini çok az geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Eğer suyu yeterli gelmezse su ekleyin.
Pilav piştikten sonra dinlendirin ve üzerine kavurduğunuz etleri ilave edinç
Fırına ve ısıya uygun bir tencereyi tereyağı ile yağlayın.

Kadayıfı da birbirinden ayırıp kaba eşit şekilde yayın.
Kadayıfı uzunlamasına ve orta kısmı çukur olacak şekilde düzleştirerek yayın.
Pilavı orta kısma yerleştirin ve üzerini kadayıfla kaplayıp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin.
Ters çevirerek servis edin.
Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt