Dukkalı tavuk tarifi ( Pakistan ) | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Dukkalı tavuk tarifi ( Pakistan )

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg


Pakistan mutfağına özgü bir tür tavuk şiş olan dukkalı tavuk tarifi yemek severler tarafından dikkat çekiyor. Dukka adı verilen sosta susam tohumu ve fındığın kıtır bir tat kattığı dukkalı tavuk dilediğiniz garnitürlerle servis edilebiliyor. Peki, evde kolay dukkalı tavuk nasıl yapılır? İşte, Pakistan yemeği dukkalı tavuk tarivi, malzemeleri ve yapım aşamaları
  • pisirme-teknikleri.png

    Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
  • 500 gr. derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
  • Tuz
  • Taze öğütülmüş karabiber
  • Garnitür olarak yeşil salata ve lime limon dilimleri
Dukka sosu için;
  • 250 gr. susam tohumu
  • 135 gr. kişniş çekirdeği
  • 100 gr. fındık
  • 75 gr. kimyon tohumu
  • Tuz ve pulbiber (dilerseniz toz biber)
Dukkalı tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle susam tohumu ve fındıkları renklenip aromalarını bırakana kadar 250 derecelik fırında kavurun.
Ardından kuru bir karışım elde edene kadar blendırdan geçirin. Ancak ağıza gelecek kadar iri kalmalarına özen gösterin.
Diğer yandan tavuk göğsünü kalın parçalar halinde doğrayın ve çöp şişe geçirin.
Tavuk şişlerini dukka sosa bulayın bulayın.
Fırını ızgara ayarında en yüksek sıcaklığına getirin. Tavuk şişleri ızgaraya yerleştirip her bir tarafını altın kahverengi bir renk alana kadar pişirin.
Yeşil salata ve limon dilimi garnitürüyle servis edin.

Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt