Yaren
Kayıtlı Üye
- 5 Haz 2023
- 500
- 551
![Enginarlı Kuzu Haşlama Tarifi Enginarlı Kuzu Haşlama Tarifi](/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fwww.kevserinmutfagi.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F02%2Fenginarli_kuzu_haslama2-600x450.jpg&hash=4dea0b216a59d5594426df01c213f529)
Malzemeler
- 600 g doğranmış kuzu eti,
- 6 baş bütün enginar,
- 1 baş soğan,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Tuz,
- Karabiber,
- Sıcak su.
Hazırlanışı
- Düdüklü tencereyi ocakta kızdırın,
- Kuzu etlerini kızgın tencerenin dibine dizin,
- Harlı ateşte her yanı kızarana kadar ara ara çevirerek pişirin,
- Bu sırada enginarların dışındaki kalın yapraklarını birkaç kat soyun ve uçlarındaki yaprakların kalın yerlerini 1-2 parmak kesin,
- Enginarları ikiye bölüp ortasındaki tüylü kısmı bıçakla ayıklayın,
- Tereyağını ve soğanları tencereye ekleyip soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak kavurun,
- Enginarları ve üzerini geçecek kadar su ekleyip karıştırın,
- Kapağını kapatıp tencerenize en uygun sürede etler yumuşayana kadar pişirin,
- Kapağını açıp tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve suyu istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatıp ateşten alın.
-
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.