Yaren
Kayıtlı Üye
- 5 Haz 2023
- 500
- 551
![Fırında Et Kapama Tarifi Fırında Et Kapama Tarifi](/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fwww.kevserinmutfagi.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F06%2Ffirinda_et_kapama3-600x450.jpg&hash=198d801806c0eb8519bcc78fd9494fe4)
Malzemeler
- 500 g küçük doğranmış yağsız dana eti,
- 1 su bardağı pirinç,
- 2 adet domates,
- 3 adet sivri biber,
- 2 diş sarımsak,
- 3 adet defne yaprağı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 su bardağı sıcak su.
Hazırlanışı
- Bir fırın tenceresinin içine etleri, tereyağını, doğranmış domatesleri, biberleri, defne yapraklarını ve ezilmiş sarımsakları alın,
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın,
- Üzerine yağlı kağıt ve onun üzerine de kapağını kapatın,
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 1,5 saat pişirin,
- Tencereyi fırından alıp defne yapraklarını çıkarın,
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın ve üzerini örtün,
- Tencereyi tekrar fırına verip 20 dakika kadar daha pişirin,
- Fırından çıkarıp 10-15 dk. demlendirip servis yapın.
- Afiyet olsun..
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.