BlackRose
Kayıtlı Üye
- 8 Haz 2023
- 1,986
- 666
![image.jpeg image.jpeg](https://ircmerkezi.com/data/attachments/0/521-4752e4f20f4e5d5c62842bb1edbfd1aa.jpg)
Malzemeler:
- 1 su bardağı şekersiz Hindistan cevizi tozu
- 1 çay bardağı şekersiz fıstık ezmesi
- ½ çay bardağı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
- 1,5 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı saf vanilya özü
Küçük bir fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirin. Rondoya toz Hindistan cevizini ekleyin ve kremsi bir hal alana kadar yaklaşık 4-5 dakika boyunca yüksek devirde karıştırın. Ardından fıstık ezmesi ve eritilmiş Hindistan cevizi yağını da ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Sırasıyla akçaağaç şurubunu, bir tutam deniz tuzunu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın. Tadına bakıp isteğe göre ekstra akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz.
Karışımı yağlı kağıda dökün ve eşit bir katman olana kadar yayın. Üstüne ezilmiş fıstık ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika dondurucuda bekletin. Sonrasında eşit kareler halinde dilimlemek için sıcak bir bıçak kullanın. Ardından servise hazır.