Gullurikya tarifi (Kıbrıs) | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Gullurikya tarifi (Kıbrıs)

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg


Kıbrıs'ta mutlaka yenmesi önerilen lezzetlerden biri olan gullurikya diğer yandan da yağımında kullanılan keçiboynuzu pekmezi sayesinde oldukça şifalıdır. Özellikle bayramlarda yapılan Kıbrıs tatlısı gullurikya, keçiboynuzu pekmezi olarak da bildiğimiz harnup pekmezi ile yapılıyor. İşte damaklarda hoş bir tat bırakan az malzemeli ama çok faydalı Kıbrıs gullurikya tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...

  • pisirme-teknikleri.png

    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2/3 su bardağı su
Pişirmek için:
  • 1 su bardağı harnup pekmezi (keçiboynuzu pekmezi)
  • Yarım su bardağı su
Gullurikya tarifi (Kıbrıs) Nasıl yapılır?

Un, yağ, suyu karıştırıp yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edi
Hazırladığınız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak bir ip gibi uzatın.
Hamuru spiral şeklinde dolayarak gullurikya şeklini verin.
Ardından bir tencerede su ve pekmezi kaynatın.
Kaynayan pekmezli suya hazırladığınız hamurları atın.
Hamurları yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Pişen gullurikya tatlısını tencereden alın ve servis edin.
Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt