Kaburga dolması tarifi | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Kaburga dolması tarifi

siyah Çevrimdışı

siyah

Kayıtlı Üye
4 Haz 2023
141
159

KABURGA DOLMASI TARİFİ VE YAPILIŞI​


KABURGA DOLMASI TARİFİ VE YAPILIŞI



KABURGA DOLMASI

bugün sizlere kaburga dolması paylaşımını yapacak Lezzetiyle tadı damaklarda kalan kaburga dolması ana yemek olarak bile hazırlanabilir. Geçmişi çok eskilere dayanan birçok medeniyetin ana yemeklerinden biri sayılıyordu. İşte yıllardır süren lezzet Evde hazırlanması zor gibi görünse de kaburga dolması düzgün tarifler uygulandığında kolayca yapılabilir. Hazırlanmasından ziyade pişirmesi uzun olan kaburga dolması tarifi aşağıda sizler için derledik. İşte kaburga dolması yapılışı aşağıda sizlerle

kaburga dolması malzemeleri:


1 koyun kaburgası (2-2,5 kg)
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kuzu ciğeri
4 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç ( tuzlu ve kaynar suda yarım saat bekletilmiş)
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Tuz


KABURGA DOLMASI YAPILIŞI

Kaburga iyi kesen bir bıçakla enine doğru içine pilav konulacak şekilde cep yapılır,
Kuş üzümünün sapları ayıklanır ve ılık suda bir süre bekletiriz,
Kuzu ciğeri küp şeklinde büyük olmayacak şekilde doğrayalım,
Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra fıstık ile uygun bir tavaya alırız,
3 yemek kaşığı tereyağı ve tuz ilave edilerek soğanlar sarı rengini alana kadar kavuralım.
Ciğeri de ekleyerek rengi değişene kadar kavuralım,
Üzerine süzülen pirinç ve tuzu eklenir. Karıştırdıktan sonra 4 bardak su ve baharatları ekleyelim,
Kuş üzümünün de suyu süzülerek pirinçlere ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır,
Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim,
Hazırlanan pilav kaburgada oluşturulan cebe çok fazla olmayacak halde dolduralım,
Pirinçlerin çıkmaması için kaburganın ağzını ip ile dikelim,
Kaburganın üzerine salça sosu sürülür ve uygun bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir,
Kaburganın her iki tarafı pembeleşene kadar kızartılır,
Ardından 3 su bardağı su eklenir,
Kemikli tarafı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirilir,
Tencerenin kapağı kapatılarak bir saat kadar pişirilir,
Ardından diğer tarafı da çevrilerek bir saat kadar tekrar pişirilir .
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt