‘ Kheer ’ Hint usulü sütlaç ( Hindistan ) | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

‘ Kheer ’ Hint usulü sütlaç ( Hindistan )

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg

Hint mutfağının yöresel tatlılarından Kheer MasterChef yarışması ile en çok aranan tariflerden biri oldu. Damak tadınıza uyacak, sofranıza bambaşka lezzetler katmanızı sağlayacak Hint mutfağının en özel tatlısını mutlaka denemelisiniz. Hint usulü sütlaç olarak da bilinen Kheer nasıl yapılır merak edenlere, işte Kheer tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Sütlaca benzerliğiyle dikkat çeken sofralarımıza geliyor. Hindistan cevizi sütüyle hazırlanan bu tatlı hafif tatlı arayanların vazgeçilmezi olacak. Peki, MasterChef ? İşte, Hint tatlısı detayları...

MALZEMELERİ

4 kaşığı basmati pirinç
1 yemek kaşığı jasmine pirinç
100 gr Hindistan cevizi sütü
4 su bardağı toz şeker
500 gr süt
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı kakule tozu
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı pirinç unu

Üzeri için;

1 çay kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı kaju
1 çay kaşığı Antep fıstığı

KHEER NASIL YAPILIR?

Tencerenin içine süt, basmati pirinç, Hindistan cevizi sütü, jasmine pirinç, toz şeker, tarçın, kakule tozu ve karanfili ekleyerek 20 dakika karıştırarak pişirin.
20 dakika sonunda kıvamını alması için pirinç ununu ekleyin ve özenle karıştırmaya devam edin.
Pirinçlerin şişmeye başlaması ile birlikte kheer yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır.
Kheer yoğun bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
Kheer’i servis edeceğiniz kaselere doldurup oda sıcaklığında dinlendirin.
Buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın.
En son kaselerin içine kuru üzüm, kaju ve antep fıstığı serpiştirin.

Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt