BlackRose
Kayıtlı Üye
- 8 Haz 2023
- 1,986
- 666
![image.jpeg image.jpeg](https://ircmerkezi.com/data/attachments/0/113-ffbbdcb0cea71a7be939f7b78e5ca9bc.jpg)
Hint mutfağının yöresel tatlılarından Kheer MasterChef yarışması ile en çok aranan tariflerden biri oldu. Damak tadınıza uyacak, sofranıza bambaşka lezzetler katmanızı sağlayacak Hint mutfağının en özel tatlısını mutlaka denemelisiniz. Hint usulü sütlaç olarak da bilinen Kheer nasıl yapılır merak edenlere, işte Kheer tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Sütlaca benzerliğiyle dikkat çeken
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
sofralarımıza geliyor. Hindistan cevizi sütüyle hazırlanan bu tatlı hafif tatlı arayanların vazgeçilmezi olacak. Peki, MasterChef
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
? İşte, Hint tatlısı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
detayları...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELERİ4
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
kaşığı basmati pirinç1 yemek kaşığı jasmine pirinç
100 gr Hindistan cevizi sütü
4 su bardağı toz şeker
500 gr süt
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı kakule tozu
2 adet karanfil
1 tatlı kaşığı pirinç unu
Üzeri için;
1 çay kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı kaju
1 çay kaşığı Antep fıstığı
KHEER NASIL YAPILIR?
Tencerenin içine süt, basmati pirinç, Hindistan cevizi sütü, jasmine pirinç, toz şeker, tarçın, kakule tozu ve karanfili ekleyerek 20 dakika karıştırarak pişirin.
20 dakika sonunda kıvamını alması için pirinç ununu ekleyin ve özenle karıştırmaya devam edin.
Pirinçlerin şişmeye başlaması ile birlikte kheer yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır.
Kheer yoğun bir kıvam aldığında ocağın altını kapatın.
Kheer’i servis edeceğiniz kaselere doldurup oda sıcaklığında dinlendirin.
Buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın.
En son kaselerin içine kuru üzüm, kaju ve antep fıstığı serpiştirin.
Afiyet olsun...