Kirde kebabı tarifi | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Kirde kebabı tarifi

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg

Üst üste dizilmiş araları kuşbaşı etle dolu bu ince hamurlar yoğurt sosuyla birleşince ortaya kirde kebabı gibi enfes bir yemek çıkıyor. Kirde kebabı Osmanlı Mutfağından günümüze kadar ulaşan hem doyurucu hem lezzetli bir tarif. Görüntüsü Kayseri yağlamasını hatırlatan kirde kebabı akşam yemeklerinde sofralarınıza çok yakışacak. İşte, kirde kebabı nasıl yapılır merak edenlere, evde kolay kirde kebabı tarifi ve malzemeleri...​

  • pisirme-teknikleri.png
    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler​

  • 500 gram kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Krep
  • Yoğurt
Et marinesi için;
  • 1 bütün soğan suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1-2 dal taze kekik yaprağı
  • Tuz
Krep yapımı için;
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 bardak süt
  • Tuz

Kirde kebabı tarifi Nasıl yapılır?​

Öncelikle kuşbaşı etleri rengi dönene kadar yağda çevirin. Sonrasında küçük küçük doğradığınız soğanları tavaya ekleyin ve pişirmeye devam edin.
Soğanların rengi pembeleşince içine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de ilave edin. Peşine bir kaşığı domates salçasını da ekleyin.
Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Ardından tuz ve karabiberi de koyun. İç harcınız hazır.
Krep yapımı için, malzemelerin hepsini derin bir kaba koyun ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ancak tavaya döktüğünüz krepin kalın olmamasına dikkat edin. Boyutları da orta büyüklükte olmalı.
Servis tabağına 2 kat krep koyun ve arasına hazırladığınız etli karışımdan dökün. Eşit bir şekilde karışımı tüm yüzeye dağıtın.
Aynı işlemi krep ve et bitene kadar tekrarlayın.
Harcın üzerine 2 adet daha krep koyun ve tekrar kuşbaşı etleri aynı şekilde dağıtın. Sonra olarak üzerini bir adet krep ile kapatın.
Sosu için, tereyağını ve pul biberi tavada kızdırın. Krepin üzerine önce yoğurdu ardından da tereyağını gezdirin. Afiyet olsun.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt