Mayasız pişi tarifi | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Mayasız pişi tarifi

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
Mayasız pişi tarifi



Hamur işi kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarının başında geliyor. Özellikle pişi denince akan sular duruyor. Ancak hamurunu yoğurmak, mayalanmasını beklemek derken pişi yapmanın zahmetine birçoğumuz katlanamıyoruz. Siz de aynı durumdaysanız 10 dakikada hazır olan mayasız pişi tarifimize mutlaka bir göz atın. Kabartma tozuyla yapılan bu pişi kahvaltıda da çay saatlerinde de vazgeçilmezleriniz arasına girecek.​

  • pisirme-teknikleri.png
    Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler​

  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Mayasız pişi tarifi Nasıl yapılır?​

Yumurta, su ve yoğurdu çırpın.
Kabartma tozu, tuz ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru iki parçaya bölüp yuvarlayarak beze yapın.
Bezeleri merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın.
Yuvarlak kurabiye kalıpları ya da çay bardağının ağzıyla kesip ortalarına çatal batırarak delik açın.
Tavaya yağı alıp kızdırın ve hamurları yağa atın.
Her iki tarafını da güzelce kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tepsiye çıkarın.
Havlu yağını emince pişilerinizi yiyebilirsiniz.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt