Neden Erimeye Başlayan Naneli Şekerin Ortasında Bir Delik Oluşur? | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Neden Erimeye Başlayan Naneli Şekerin Ortasında Bir Delik Oluşur?

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
Piyasadaki bazı naneli şekerlerinin ortasında bir delik vardır, bazılarındaysa başlangıçta var olmayan delik, şekerin ağzımızda erimesi ile ortaya çıkar. Bunun neden kaynaklandığını merak ettiniz mi?

Neden_Erimeye_Baslayan_Naneli-_01-min.jpg


Soru heyecan uyandıracak kadar ilginç olsa da aslında sorunun son derece basit bir cevabı var: Nane şekerleri basit bir bileşime sahiptir. İçeriğinde genellikle sadece şeker (veya bir tatlandırıcı), mısır şurubu, su ve nane yağı bulunur. Bu maddelerin bir araya getirilmesiyle oluşan yoğun ve ağdalı bir kıvama sahip olan karışım, ısınabilen bir tabla üzerine konur. Lezzetin ve kıvamın bileşenin içinde eşit bir şekilde yayılması için karışım defalarca esnetilip, katlanıp, sıkıştırılır. Şeker ağzımızda erirken oluşan deliğin temel nedeni işte bu işlemdir. Çünkü yoğurulma, esneme ve katlama işlemleri sırasında karışımın içine hava da karışır. Ancak bu hava, suyun altındayken burnumuzdan çıkan hava kabarcıklarına benzemez. Naneli şeker karışımında, bu hava kabarcıkları uzun mikro tüpler oluşturur, gözle görülmeyen bu mikro tüpler, şekerin içinde adeta bir ağ oluşturur. Yüzeyinin şekillendirilmesine rağmen bazı şekerlerin yüzeylerinde bu hava tüplerinin ve keseciklerinin izleri görünür. Ancak bu şekerler, kalite kontrolden geçemez. Kutusundan çıkardığımızda pürüzsüz düz bir yüzeye sahip bir şeker, ağzımızda erimeye başladığında iç kısımlarındaki mikro tüpler ve hava kesecikleri ortaya çıkar.

Şeker ağzınızda erimeye başladığında şekerin yüzeyine dilinizin ucunu yumuşakça sürterseniz minyatür mağaralar sistemini fark edebilirsiniz.

Not: Naneli şeker üretim sürecini görmek isterseniz, YouTube linklerindeki videoları izleyebilirsiniz.

Kaynaklar​

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt