BlackRose
Kayıtlı Üye
- 8 Haz 2023
- 1,986
- 666
![image.jpeg image.jpeg](https://ircmerkezi.com/data/attachments/0/109-c188e4793f9c6f54fe24b399e75687c2.jpg)
Nigiri, Japon mutfağına özgü, çiğ balıkla hazırlanan bir tür yemektir. Nigiri yapımında somon, levrek, karides gibi deniz ürünleri tercih edilebilir. Balık filetonun içi pirinç ile doldurulduktan sonra sos eşliğinde servis edilir. Nigiri nasıl yapılır merak edenlere, Japon mutfağının en yayın lezzetlerinden nigiri tarifini paylaşıyoruz.
-
Çiğ - 4 - 6 Kişilik
- 30-60 dk
- Suşi pilavı (Ya da osmancık pirinci)
- Taze balık (Somon, levrek, karides, dil balığı)
- Wasabi
- Soya sosu
- Zencefil turşusu
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
yapımında kullanacağınız balıkları mutfak tezgahına alın.Bıçağı çapraz bir şekilde tutarak balıkları kesin.
Sushi pirincini normal pilav yapar gibi iyice yıkayın ve yarım saat kadar suda bekletin.
Pirinci tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve suyunu çekene kadar kaynatın. Pilavın lapa olması daha iyi olacaktır.
Bir kaseye su koyun ve ellerinizi hafifçe ıslatın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
pilavından bir miktar alın ve elinizle sıkarak şekil verin.Dilimlediğiniz balıktan bir parça elinize alın.
Pilavı balığın üzerine yerleştirin.
Balığı kenarlardan hafifçe bastırarak şekil verin.
Nigiriyi, wasabi, soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edin.
Afiyet olsun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
?Nigiri sushinin tam doğru okunuşu nigirizuşidir. Bir suşi türü olan nigiri, suşi pirincinin üstüne somon, karides, dil balığı gibi deniz ürünlerinin ya da bazen sebze, yumurta gibi farklı besinlerin konduğu bir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
türüdür.Nigiri ve Sashimi Arasındaki Fark Nedir?
Nigiri lapa ve sıkıştırılmış pirinç parçalarının üzerine eklenir.
Sashimi hazırlanırken pirinç kullanılmaz.
Nigiri hazırlanırken
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
dilimleri pirinç ile sarılmaz, ince dilimler pirinçlerin üzerine eklenir.Sashimi ise düz bir tabağa servis edilir.
Sashimide yosun tercih edilmez.
Nigiri servisinde yosun kullanılır.