Sultan kebabı tarifi | IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

Hoş Geldiniz IRCMerkezi | İRC Sunucuları, Sohbet Siteleri, IRC Forumları

IRC Merkezi Forum | Burası IRC sunucuları, sohbet siteleri, IRC forumları, yeni sunucular ve forum siteleri hakkında geniş bir yelpazede paylaşımların yapıldığı bir topluluktur. Sohbet etmeyi sevenler, IRC dünyasına ilgi duyanlar ve farklı sunucuları keşfetmek isteyenler için ideal bir platform sunuyoruz. Deneyimlerinizi paylaşabilir, yeni sunucuları keşfedebilir, ilginç sohbet siteleri hakkında bilgi alabilir ve IRC ile ilgili genel konularda tartışmalara katılabilirsiniz. Aramıza katılarak IRC dünyasının renkli ve dinamik atmosferini keşfetmeye başlayın IRC Forumları IRC Merkezi Mobil Sohbet Siteleri Yeni Sunucular IRC Sunucuları Forum Siteleri IRC Forum Rehberi Unreal Kurulumu Socket Bot Yeni Sohbet Siteleri Mobil Chat Siteleri Teknoloji Haberleri Güncel Haberler Mirc IRC Sunucuları Makaleler ve Paylaşımlar Ücretsiz Script

Yeni Sunucular

Yeni irc Sunucuları ve Yeni irc Sunucu Paylaşımları

Sunucunu Paylaş

IRC/d Sunucunuzu Paylaşın.

Bize Ulaşın

IRC Merkezi Yönetim ve Destek

BilgiShell Sohbet ask kalbim Ayakkabı AskKalbim BizimKiler Sosyal Medya Takipçi Hizmetleri

Sultan kebabı tarifi

BlackRose Çevrimdışı

BlackRose

Kayıtlı Üye
8 Haz 2023
1,986
666
image.jpeg

Sultan kebabı, tavuk veya kırmızı et ile yufka kullanılarak hazırlanan nefis bir tarif. Garnitür ve beşamel sosla da lezzetini katlayan sultan kebabı sofranızın yıldızı olacak. Dilerseniz iç harcına patates de ilave edebilirsiniz. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte favoriniz haline gelecek sultan kebabı tarifi, yapımı ve malzemeleri...​

  • pisirme-teknikleri.png
    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler​

  • 250 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1. 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kekik
  • Köri
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağI
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Sultan kebabı tarifi Nasıl yapılır?​

İlk olarak beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tereyağı ile unu kavurun.
Üzerine sütü ilave edip sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
Sosunuz koyu bir kıvam alınca rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın.
Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alın.
Küçük küpler halinde doğranmış kuru soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Ardından tavuk etini ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Daha sonra üzerine havuç ve bezelyeyi de ilave edin.
Salçayı bir kaseye alıp suyla açın ve tencereye ekleyin.
Son olarak baharatlar ve tuzu da ilave edip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
1 yufkayı 4'e bölün.
Kasenin üzerine koyup etli karışımı içine ekleyin ve bohça şeklinde kapatın.
Ardından ters çevirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine sıralayıp üzerine beşamel sos ve kaşar peynirlerini ekleyin.
180 derececelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst Alt