Yaren
Kayıtlı Üye
- 5 Haz 2023
- 500
- 551
Malzemeler
- 1 adet soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 tepeleme yemek kaşığı un,
- 1 çay kaşığı toz biber,
- 1 yemek kaşığı kalın bulgur,
- 1 yemek kaşığı pirinç,
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek,
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek,
- 1 dolu avuç erişte,
- 1 tatlı kaşığı nane,
- 5 su bardağı oda sıcaklığında su,
- Tuz.
Hazırlanışı
- Soğanı ve havucu küp küp doğrayın,
- Yağları kızdırıp soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,
- Havucu ekleyip birkaç dk. daha kavurun,
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Toz biberi ekleyip karıştırın,
- Suyu ekleyip hızlıca karıştırın,
- Yıkayıp süzdüğünüz bulgur, pirinç ve mercimekleri ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin,
- Erişteleri ve tuzunu ekleyip hepsi yumuşayana kadar pişirin,
- Naneyi ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Pideli Köfte Tarifi
Malzemeler
Köfte için;- 500 g orta yağlı kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 adet yumurta,
- 3 yemek kaşığı galeta unu,
- 1/2 çay kaşığı karabiber,
- 1/2 çay kaşığı kimyon,
- 1 avuç kıyılmış maydanoz,
- Tuz.
- 2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 çay bardağı su,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz.
- 2 adet tırnak pide veya bazlama,
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı,
- Yoğurt.
Hazırlanışı
- Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin,
- Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, karabiber, kimyon, maydanoz ve tuzu derin bir kaba alıp homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun,
- Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve elinizle bastırarak düzleyin,
- Geniş bir tavada tavanın dibini kaplayacak kadar sıvı yağ kızdırıp köfteleri kızartın,
- Köfteler kızarırken pideleri küp küp doğrayıp fırında ısıtın,
- Sos için sıvı yağı kızdırıp salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun,
- Su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın,
- Tereyağını bir sos tenceresinde kızdırın,
- Pideleri servis tabaklarına paylaştırın,
- Üzerlerine tereyağı gezdirin,
- Köfteleri yerleştirin,
- Köftelerin üzerine sos gezdirin,
- Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Sarımsaklı Yaprak Patates Tarifi
Malzemeler
- İstediğiniz miktarda olabildiğince küçük boy taze patates,
- Sarımsak,
- Sıvı yağ veya zeytinyağı,
- Tuz.
Hazırlanışı
- Patatesleri iyice yıkayın ve kurulayın (taze patates bulamazsanız kabuklarını soyun),
- Enlemesine, birbirinden tamamen ayırmadın ince ince dilimleyin,
- Dilimlerin arasına minik minik doğradığınız sarımsakları yerleştirin,
- Fırça yardımıyla üzerlerini ve dilimlerin aralarını yağlayın,
- Üzerine tuz gezdirin,
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Serradura Tarifi
Malzemeler
- 500 ml krema,
- 1/2 su bardağı sweetened condensed milk,
- 200 g bisküvi.
Hazırlanışı
- Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin,
- Dar ve derin bir kapta kremayı koyulaşmaya başlayana kadar çırpın,
- Sweetened condensed milki ekleyip tamamen koyulaşana kadar çırpın,
- Dört servis kabına bir sıra çırpılmış krema, bir sıra bisküvi şeklinde dizin,
- Antep fıstığı ve frambuazla süsleyebilirsiniz.